Review Tom Tom Premium Golfhorloge

tomtom premium golfhorloge

Tom Tom staat bekend om zijn GPS en Navigatiesystemen en dat lijkt in het voordeel te zijn bij het maken vaneen golfhorloge. Het eerste golfhorloge van Tom Tom schiep hoge verwachtingen voor zijn opvolger. De Tom Tom Premium maakt die hoge verwachtingen ook meer dan waar.

Design

De Tom Tom Premium is een elegant en stijlvol horloge.Een strak design met vierkant display en de cursor met vier knoppen waarmee het horloge eenvoudig bediend wordt. Het horlogebandje – clip met drievoudige sluiting – is verbeterd met een stevigere en makkelijkere sluiting. De lichte TomTom Golfer 2 (+/- 60 gram) is verkrijgbaar in twee maten: L(arge) en S(mall) en is zeker een stuk lichter dan de Garmin golfhorloges.

Meer golfbanen

Een groot minpunt van de eerste TomTom Golfer was de beperkte database en het ontbreken van (veel) hindernissen en bunkers. TomTom heeft duidelijk stappen gemaakt op dit vlak, want na aardig wat holes zijn wij nog geen hindernissen tegengekomen die niet op de TomTom werden weergegeven.

Ook op banen met (te) veel hindernissen werden de afstanden tot en over de hindernissen accuraat weergegeven. Een grote sprong voorwaarts, zeker als je bedenkt dat er zeer regelmatig updates te krijgen zijn voor nieuwe banen. TomTom garandeert namelijk dat in het geval van het ontbreken van een hindernis, deze door de golfer zelf kan worden ingevoerd op de website, binnen 48 uur in de database wordt opgenomen en vervolgens (na een update met behulp van je computer) op het horloge te zien is.

Extra functies

tomtompremium baan infoNaast de belangrijkste functie – het aangeven van de afstand naar de voorkant, achterkant en midden van de green – heeft TomTom een aantal aardige nieuwe functies voor de golfer die meer inzicht wil en zijn spel wil verbeteren. Een van die nieuwe functies is de slagdetectie functie. Dankzij de ingebouwde gyroscoop ziet de TomTom wanneer je een slag doet. Al je slagen tijdens een ronde worden bijgehouden, en met de app (TomTom MySports) voor je smartphone is het na de ronde mogelijk om je spel te analyseren. Een leuke en nuttige extra, die op sommige punten nog wat beter kan, maar absoluut een toevoeging is. Een leuke optie in de app is de ultimate round, een indicatie van de beste ronde die je met jouw beste slagen en vaardigheden zou kunnen maken. Een mooie gimmick om bij weg te dromen.

Soms heeft de TomTom bij een chip of een korte slag buiten de green moeite om een beweging als slag te herkennen en ook als zodanig te registreren. Met een verandering in de instellingen is het mogelijk om na elke hole – de TomTom Golfer 2 ziet zelf wanneer je richting de volgende tee loopt – het aantal slagen aan te geven en eventueel te corrigeren bij een foute registratie.

Alle swings die de TomTom binnen drie meter registreert, ziet het horloge als 1 slag. Handig als je graag een oefenswing maakt.

Putts herkent de TomTom niet zelf en dien je handmatig in te voeren. Dit doe je door kort met je hand kort het beeldscherm te bedekken. Soms gebeurt dit per ongeluk, maar zoals eerder gezegd is het mogelijk om na elke hole de score te bevestigen of eventueel aan te passen om je scorekaart kloppend te houden.

Batterij

Ook de belofte op het gebied van batterijduur maakt de TomTom waar. 36 holes op één dag bleek geen probleem. Tip: zet totdat je begint aan je ronde het horloge op de flightmodus. Dit scheelt flink in de batterijduur.

Conclusie

Dit golfhorloge is momenteel één van de beste golfhorloges. De betere golfer (pro) kiest misschien nog voor een rangefinder (in combinatie met een caddieboekje), maar heb je wat meer te besteden en zoek je naast accurate afstanden een compleet horloge met meer mogelijkheden, dan is de TomTom een meer dan goede optie. Tel daar het robuuste design en het gebruiksgemak bij op en je haalt met de Golfer 2 een zeer goed golfhorloge in huis.

beheerder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *